Université Bordeaux-3 : Selon le ministère de l'Enseignement supérieur et l'Unef, l'université est entièrement bloquée.

(sudouest.fr)

Hihetetlen, ami itt Franciaországban folyik. Még mindig a nyugdíjreform ellen tüntetnek, de ez már több, mint egy hónapja megy, és hetente jönnek hullámokban a tüntetések. Minden héten, van, hogy többször is. És egyikőjük sem látja be, hogy ennek semmi értelme, az Alsóház már efogadta a törvényt, hamarosan a szenátorok is beleegyeznek - valószínűleg. Ezen a hamarosan, ezen nagy hangsúly van, ugyanis ez egy újabb löketet adott a tüntetőknek.

Mára virradóan rengeteg oktatási intézményt elfoglaltak a tanulók. Nem tudom, hogy milyen okból kifolyólag vonják be magukat ebbe az ügybe, mint már korábban említettem, velünk gimnáziumban közölték, hogy úgyse marad fent ez a nyugdíjrendszer a jelenlegi formájában, mert az elöregedő társadalom miatt mindez tarthatatlan. Nekik nem mondták el ugyanezt? Arra bezzeg figyelmeztetik a gyerekeket, hogy ne rágcsáljanak két étkezés közt, vagy hogy ne egyenek túl sok sósat, édeset, zsírosat, mert elhíznak, de erre nem? Akármennyire is szeretem - mert szeretem - a francia embereket, néha nagyon fura felfogásuk van. Vagy pont az enyém lenne fura, a miénk, magyaroké? Más, azt meg kell hagyni.

Úgyhogy ma nem volt óránk, sem egy megbeszélt találkozó Erasmus ügyben.

Még mindig Franciaországhoz kötődik, de nem teljesen sztrájk ügyben. Nem tudom, hogy ki mennyire követi nyomon, de jelenleg vörös színű riasztás van érvényben itt, a terrorveszély miatt. És ez az egyik legmagasabb fokozat, az egyik legveszélyeztetettebb ország a környéken. Persze az Egyesült Királyság mellett. És tegnap például Peti mentor-keresztanyja olyat mondott, amiből konkrétan kiderült, ő fél a párizsi eseményektől, és nem tanácsolja senkinek a metrózást, meg az Eiffel-tornyot stb. Ez természetesen csak az ő véleménye, de azért jó elgondolkodni rajta, hogy mennyire komoly a fenyegetés, és mennyire veszik komolyan az emberek...

Szerző: bdx22  2010.10.19. 14:52 1 komment

Címkék: kultúra bordeaux egyetem sztrájk elmélkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://bordeaux.blog.hu/api/trackback/id/tr392383555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

be-rci 2010.10.20. 00:45:58

Most erre mit lehet mondani? Az emberek buták. Nálunk is szavazgattak vicces dolgokról. És nem politizálni akarok! Csak akkor sem azzal foglalkoztak az emberek és politikusok, hogy mit kéne máshogy csinálni (mert ez így tarthatatlan, hanem hogy senkinek se legyen rossz. Amúgy biztos belőlünk ki is irtották az ilyenfajta harcos szellemet. Vagy eleve belénk se nevelték. Mondjuk mivel ilyen hülyék az emberek, lehet, hogy jobb is. :) Amúgy fél füllel azt hallottam, hogy valakik valami miatt itt is akarnak egy jó kis általános sztrájkot. :)
süti beállítások módosítása